събота, 20 август 2016 г.

Как блендерът промени живота ми + мляко от ядки и домашен сладолед

Някак в главата ми попадна идеята, че искам блендер и след дълги терзания най-накрая си закупих този, който ще видите в клипчето по-надолу. Какво промени блендера? Ами определено се увеличи консумацията ми на кисело мляко и плодове, защото най-честите комбинации, които бяха просто перфектни за разхлаждане в летните жеги, включваха кисело мляко, плод и мед. Интересната комбинация, която открих е между пъпеш и праскови с малко мед. Основното нещо заради което си закупих блендера беше да си приготвям мляко от ядки.

Приготвяне на мляко от ядки :

Процесът е изключително сложен. Необходими са ви блендер, ядки и вода. Оставяте 100 грама от желаните ядки да пренощуват 24-48 часа във вода, която е хубаво да излеете,защото обикновено не ни продават измити ядки и цялата тази мръсотия полепнала по тях после ще я ядем и пием. Сменяме водата отново със същото количество. Изсипваме всичко в блендера и подслаждаме по избор със захар, мед , фурми или някакви сушени плодове по избор. Пасираме и след това по избор прецеждаме ядките или си ги дъвчем заедно с питието. Пулпата ако не искате да я дъвчете можете да я използвате в приготовлението на различни десерти (може би и салати ? ). Млякото е вкусно и полезно. До момента съм приготвял от лешници и бадеми и всеки път постигам желания резултат и млякото няма нищо общо с това от магазина и излиза по-евтино.

Приготвяне на домашен сладолед:

Необходими са ви 5-6 банана , ~ 50 гр. какао, 100-200 ml вода или мляко и щипка фантазия (продукти по ваш избор, аз предпочитам ядки).

Ако желаете да консумирате студен, но не замръзнал сладоледът е необходимо предварително да оставите бананите за няколко часа във фризера.

Начин на приготвяне:

Пасирате желаните продукти и ядете веднага , след кратко охлаждане или след замразяване във фризер. Лесно, просто и вкусно.

 Ето и обещаното видео както и две снимки от количеството на бадемите, които използвах за мляко (2 шепи) и финалният резултат.





Няма коментари:

Публикуване на коментар